Ρούχα και παπούτσια για τους πρόσφυγες στο Λαύριο (video)

Ξεκίνησε σήμερα η οργανωμένη διανομή ειδών ένδυσης και υπόδησης στους φιλοξενούμενους Σύριους και Αφγανούς πρόσφυγες στην κατασκήνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Λ. Σουνίου.



Μέλη του ΔΥΠΛΑ, εθελόντριες από την "Συντροφιά των Μεσογείων", ανεξάρτητοι αλληλέγγυοι  και άντρες του Πολεμικού Ναυτικού, διένειμαν σήμερα ρούχα και παπούτσια σε 23 οικογένειες προσφύγων, από τις 86 που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση.

Η διανομή έγινε με οργανωμένο και ελεγχόμενο τρόπο, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες και των 400 προσφύγων που διαμένουν στην κατασκήνωση και να μην υπάρξουν αδικημένοι.

Το γεγονός ότι οι ίδιοι οι πρόσφυγες επιλέγουν τα ρούχα και τα παπούτσια που θα πάρουν, διασφαλίζει τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά τους. 

Η διανομή θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο και τις επόμενες ημέρες.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εκείνους τους ευαίσθητους και αλληλέγγυους πολίτες από την περιοχή της Λαυρεωτικής αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας που με την προσφορά η αποστολή δεμάτων με είδη ανάγκης για τους πρόσφυγες έκαναν εφικτή την σημερινή διανομή.


Θέλουμε να θυμίσουμε σε όλες και όλους την επικαιροποιημένη λίστα με τα είδη που έχουν ανάγκη κατά προτεραιότητα οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες στις δύο δομές του Λαυρίου:  Δείτε την λίστα εδώ.

Δίκτυο Υποστήριξης Προσφύγων Λαυρεωτικής (ΔΥΠΛΑ)